OM DRENTEN

Drente i vand

MENTALITET

Det er en energisk jagthund med egenskaber, som også gør den velegnet som familiehund hos aktive mennesker. Den er af natur pålidelig og elskværdig, blid og hengiven i familien og glad for familiens børn. Den er vagtsom uden at være afvisende over for fremmede, og den kommer som regel godt ud af det med andre hunde.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den afsøger terrænet grundigt og nøjagtigt uden at komme for langt væk fra sin fører. Den arbejder i behersket tempo og holder altid tæt kontakt. Den egner sig til jagt på alle former for vildt i alle terræner og er effektiv til eftersøgning af skadet vildt.

BEHOV
Racen er kun moderat motionskrævende, selv om den sætter stor pris på at få lov til at bevæge sig frit. Den har brug for nær kontakt med sine mennesker og trives bedst i faste rammer.

PELS OG PLEJE
Den middellange pels er tæt og beskytter hunden godt i al slags vejr. Den er glat, tilliggende og danner faner på ørerne, bag på benene og på halen. Pelsplejen er overkommelig. En grundig ugentlig gennembørstning og frisering holder den fri for snavs og filtre.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er generelt samarbejdsvillig, så opdragelsen volder sjældent problemer. Den er også lærenem, god til at koncentrere sig og ivrig efter at samarbejde. Beløn selvstændigt arbejde og giv hunden opgaver, der styrker dens selvtillid.

OPRINDELSE
I 1500-tallet udviklede racen sig fra jagthunde, der kom til Holland fra Spanien via Frankrig, og afbildninger viser, at den ikke har forandret sig nævneværdigt siden. Navnet betyder ”agerhønsehunden fra Drenthe”, som var den provins, hvor det var lykkedes at undgå krydsning med andre jagthunderacer. Racen var her lige så meget gårdhund hos hedebønderne, som den var jagthund, og lejlighedsvis blev den også spændt for trækvognen. Livet som gårdhund er baggrunden for dens særlige karakter.

HØJDE
55-64 cm begge køn.

VÆGT
25-29 kg.

FARVER
Hvid med brune eller orange aftegninger og med eller uden små pletter.

HJEMLAND
Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Drentsche Patrijshund.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde

SPECIALKLUB
Dansk Drentsche Patrijshond Klub

KILDE DKK

Scroll to Top