Velkommen
Gaia som har fået en 1 pr. i 3 timer scheweissprøve
vores Drenter
I år 1998 fik jeg min første Drente. Fra at være elitehundefører, med min Tervueren, i DCH, faldt jeg for Drenten.
Det skulle være en stående hund, som går under bøssen. Det passer til den form for jagt, jeg kan lide, og til den jagt jeg har på mine marker her på gården. Valget på Drenten faldt, efter en artikel i DCH bladet, af Ulla West. Valget blev også støttet af min Hollandsk fødte kone Bente.
Min første Drente Nova fan´t. suydevelt hentede jeg i Holland. Den havde alle de kvaliteter, som en Drente skal have, lydighed, apporterede alt og en god familie hund, mit mål var eliteklassen i DCH.
Desværre havde den status D i hofterne og kunne ikke bruges til avl og meget træning. Uheldigvis fik min Nova epilepsi og måtte som 6 årig aflives. Jeg ville have en Drente igen, men eftersom jeg er meget kritisk i mit valg, skulle der 3-4 ture til Holland, før jeg fandt den rigtige hund.
Valget fandt på Gaia v.oud-Hof, en selvstændig tæve, med udfordringer. Hun havde gode evner og instinkter til jagt og familiehund. Gaia har haft hendes første hvalpe, som 2½ årig. det er et smukt, lovende kuld på 5 hanner og 3 tæver.
Min anden hund Lillebrusens Tessa fik jeg hjem midt i hvalpe racet, det er en meget lovende hund både udstillings mæssig, gode jagtinstinkter og en dejlig familiehund.
 
Vi beholdte 2 hanner Blinkie og Brownie, de er nogle bullerbasser, og Blinkie klarer sig også godt udstillings og jagt mæssig, Brownie er en god sporhund og en dejlig familiehund. Blinkie er desværre død, af ukendt grund, Blinkie var Marie´s hund, så det var en stor sorg, da vi fik det at vide i vores ferie. han vil blive savnet. Gaia fik også epilepsi, som ca. 6 årig, Gaia havde også problemer med galdevejen, og kunne ikke tåle fedt. Hun levede på piller nogle år, indtil det kulminerede med et stort anfald, som gjorde udfaldet, at Marie og jeg kørte den tunge vej til dyrlægen en sen natte time. Vores alles cirkusklovn, vil ikke blive glemt.
 

Velkommen til vores hjemmeside

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.09 | 21:30

Congratulations with the pups. They look very nice and beautifull

Greetings,
Roswitha

...
25.07 | 12:36

Hjertelig tillykke med de 4 små. Hvor er de fine
Kh Flemming & Dorte

...
24.07 | 01:50

Tillykke med de små. Hilsen herfra.

...
22.07 | 22:48

Tillykke med de nye hvalpe, de ser sode ud . Jeg sidder her med Tara og vi har lige set billederne. Tara har valgt ikonerne .
Knus far Tara og Mar. :-

...
Du kan lide denne side